Fransförlängning

Fransförlängning är för dig som vill slippa lägga tid på sminkningen och ändå få en perfekt makeup  som gör att du ser både fräschare och piggare ut. Fransförlängningen håller i cirka 4 veckor beroende på hur bra du själv tar hand om fransarna. Genom att inte använda produkter med oljor i och även smink förlänger du hållbarheten på dina fransar. 

METODER
Det finns två metoder när det kommer till fransförlängning – Single & Volume. Single och Volume är de metoder som används på salonger idag. Singelfransar (enskilda fransar) och volymfransar (små knippen av fler tunnare fransar) appliceras en i taget på dina egna fransar, vilket är skonsamt för den egna fransen då den naturliga växtfasen inte hindras. 

TA BORT ELLER FYLLA PÅ
Vill du ta bort fransarna kan du låta dom ramla av, av sig själv. Eller så kontaktar du oss via Boka Direkt så hjälper vi dig att ta bort fransarna. Försök inte att ta bort de själv då det kan skada dina egna naturliga fransar.

Vill du behålla fransarna kan du kontakta oss för en påfyllning genom att boka tid på Boka Direkt.

EFTER BEHANDLINGEN
Låt limmet torka ordentligt efter din behandling. Undvik därför att duscha de närmaste 24 timmarna. Efter behandlingen får du skötselråd av din stylist.

En fransförlängning håller normalt i 3 -4 veckor beroende på hur ofta du tappar dina egna naturliga fransar. Normalt tappar vi upp till fem fransar per dag, och när det sker följer fransförlängningen med.

Browlift

Browlift är en av de hetaste behandlingarna just nu!

Behandlingen passar för alla som vill ha naturligt snygga bryn men inte vill eller vågar göra en permanent förändring.
Perfekt behandling för dig som har lite vilda eller stökiga bryn.


Vad är ett browlift?

Eyebrow lamination, som det också kallas ger brynen ett uppåt lyft och illusionen av tätare & fylligare bryn.
Det är även en keratinbehandling precis som ett lashlift.
Man tillför vitaminer, mineraler och proteiner till stråna samt “lyfter upp” ögonbrynen och ger dem näring.
I behandlingen färgar man brynen samt formar dom.

Efter behandlingen ser ögonbrynen fylligare ut och mer i ordning, de håller sig på plats och hjälper till att rama in ansiktet och rikta fokus mot ögonen. Resultatet varar upp till 8 veckor beroende på hårets individuella växtfas.


Hur går det till?
Först rengör man ögonbrynen och avlägsnar makeup och smuts. Sedan fixeras brynen i önskad riktning, därefter laminerar man brynen, färgar & nopprar och avslutar med en keratinbehandling.


Denna behandling går även att boka tillsammans med en Lash lift.

*Eftervård:
Efter behandlingen ska du undvika rengöringsprodukter med olja eller att få vatten på dina bryn i 48 h
Du ska inte gnugga, vara i salta bad eller bastu i 48 h
Avstå från makeup produkter på dina bryn i 48 h
Avstå att sova på dom.
Avstå att delta i aktiviteter där du svettas mycket i 48 h
Borsta brynen dagligen i den riktning lamineringen är gjord.

browlift

Lashlift

ETT SKONSAMMARE ALTERNATIV TILL FRANSFÖRLÄNGNINGFör dig som inte vill ha eller kan ha fransförlängning är denna behandling ett alternativ som leder till naturligt böjda och fylliga fransar.

Lash Lift är en ny metod som lyfter, färgar och ger volym till dina egna ögonfransar. Efter att fransarna rätas ut från rötterna, tillförs keratin för volym och färg för att göra dem mörkare. Dina egna fransar framhävs naturligt och effekten kvarstår i 6-8 veckor.

HUR GÅR DET TILL?
Fransarna fästs, strå för strå, varsamt och med noggran precision runt en silikonrulle som ligger ovanpå dina ögonlock medan du blundar. Därefter appliceras 2 vätskor i omgångar som gör att dina fransar blir permanent böjda. Behandlingen avslutas med att fransarna färgas in för att förstärka intrycket av din Lash Lift. En Lash Lift-behandling tar vanligtvis ca 60 minuter inkl. fransfärg som ingår.

VIKTIGT före behandlingen:
- Boka inte in fysisk aktivitet eller liknande under ett dygn efter behandlingen, då vätska inte får komma nära fransarna.
- Kom utan smink på ögonen/runt ögonlocken
- Kom utan linser

VIKTIGT efter behandlingen:

- Var försiktig med fransarna på 24 timmar, inget vatten bör komma nära dem.
- Efter ett dygn ska du duscha/skölja fransarna med varmt vatten, så att restprodukterna försvinner.
- Undvik oljeprodukter kring ögonen.

OBS! - Fungerar endast på naturliga fransar (ej extensions).

Åldersgräns 16 år med förälders tillåtelse

Microneedling

EN UNIK REVITALISERANDE VITAMINCOCKTAIL

Med tiden förändras vår hud, den åldras. Djupa lager börjar förlora sina vitala ämnen som hyaluronsyra eller kollagen. De skador som sker i hudens djupare lager visar sig på hudens yta genom torr hud, försämrad hudton och fina linjer som i sin tur leder till ett åldrat utseende.

NCTF (New Cellular Treating Factor) är en revitaliserande vätska som återställer den naturliga förlusten av hyaluronsyra och bygger upp huden igen, samt reparerar vävnad genom att påverkar den cellulära spridningen och blodcirkulationen. NCTF kombineras med 3 olika metoder:
1. Mesoterapi (multipla injektioner i huden som utförs av leg. Läkare eller sjuksköterska)
2. Meso-needling (roller som används av hudterapeuter.
3. Micro-Pen (fraktionerad nålpenna som förbättrar hudkvalitén och inslussningen av NCTF, utförs av hudterapeut).

Filorga NCTF stimulerar huden inifrån utan att förändra form och uttryck, huden känns fastare, mer strålande och mer återfuktad. Genom att tillföra hyaluronsyra och 53 näringsrika ingredienser (vitaminer, aminosyror, koenzymer, antioxidanter, mineraler och nukleinsyror) får huden extremt mycket näring, fina linjer jämnas ut och huden får ny glans och lyster. Med NCTF kan man behandla ansikte, hals, dekolletage och händer.

BEVISAD EFFEKT

+72% minskning av fina linjer rynkor
+103% förbättring av hudton
+132% förbättrad återfuktning
+144% förbättrad ljusstyrka

Hollywoodpeeling

En ansiktsbehandling med carbon är den senaste peeling behandlingen med laserteknik och är mycket populär i USA. Man använder en kol-lotion som fotoförstärkare för att uppnå flera kosmetiska effekter på huden.

En medicinsk aktivt kol-lotion appliceras på huden och får torka i ca 15 minuter. Sedan används en Q-switchad Nd:YAG laser för att värma och orsaka implosioner av kolpartiklarna som leder till att bryta ner kolet till små partiklar.

Det har följande positiva effekter på den behandlade huden:
Hjälper huden att få en ny livfull lyster
Tar bort ytliga döda hudceller
Gör huden fastare och hjälper till att reducera fina linjer och rynkor
Stimulerar kollagenproduktionen samt förbättrar hudtonen
Krymper de oljeproducerande talgkörtlarna, vilket gör huden mindre fet (oljekontroll) och minskar utveckling av ny akne
Reducerar hyperpigmentering som tex café au lait fläckar
Dödar och tar bort aknebakterier, vilket bidrar till att man kan behandla måttlig till svår akne
Förhindrar framtida break-outs av akne
Minskar stora porer
Porerna rensas från talg

För att du ska få uppnå bästa resultat rekommenderar vi minst tre behandlingar med ca. två veckors mellanrum

Du bör EJ göra denna behandling om du äter antibiotika alt. kortison. Medicinerar du mot acne bör du vänta 6 månader efter avslutad kur.


Anti-aging kemisk peeling

Filorgas Anti-ageing kemisk peeling består av 3 skräddarsydda produkter: Time Peel, Light Peel och Bright peel. Anti-aging peel serien arbetar med 4 olika syror, för att kunna skräddarsys efter alla olika hudtyper, Glukonolakton (PHA), Glykolsyra, Fytinsyra, Citronsyra och Mandelsyra.

Glukonolaktonsyra

Glukonolakton (PHA) är idealisk för känslig hud och framtagen ur glukos genom bio-oxidering. Glukonolakton är lika effektiv som AHA-syra fast säkrare (mer tolerant).

Egenskaper:

 • Hudvänlig, även för känsliga hudtyper
 • Anti-oxidant, går att jämföra med Vitamin C och E
 • Hygroskopisk, med återfuktande effekt
 • Effektiv mot pormaskar, stora porer och akne
 • Talgreglerande och ger en matt finish
 • Förbättrar barrärfunktioner i hornlagret


Light peel

Indikationer: Fina linjer trött hud
Aktiva ingredienser: 20% peeling, Glukonolakton + Mandelsyra
pH: 3

Time peel

Indikationer: Rynkor slapp hud
Aktiva ingredienser: 50% peeling, Glukonolakton + Glykolsyra
pH: 1

Bright peel

Indikationer: Pigment trött hud
Aktiva ingredienser: 50% peeling, Glukonolakton + Fytinsyra + Citronsyra + Glykolsyra
pH: 1.5


Stramma up dubbelhakan

HIFU 3D


huduppstramning och fettreducering
HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud)är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen.
Behandlingen tar 15 till 90 minuter och man ser fullt resultat efter cirka tre månader då det har bildats nytt kollagen i huden som lyfter och föryngrar. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.
Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, eppileptiker eller personer med pacemaker.
Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter.
Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.
Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande medeciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling.

Hur fungerar Hifu fettreducering?
Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppens blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.
Eftersom fetcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.
Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett bmi lägre än 30.
Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.
Man kan behandla 1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka energin från fettcellerna.
I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med Hifu hudåtsramning (det gör man ofta i samband med fettreducering) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående behandling.

Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod, men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifubehandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

Är det en säker metod?
Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU 3D PRO är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU PRO 4 den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas?
HIFU3D PRO liksom Ultherapy för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. HIFU 3D PRO är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben och mage.

Gör behandlingen ont?
Just när behandlingen utförs kan man uppleva ett visst obehag eller smärta men jämfört med andra behandlingar är det högst tolerabelt. Efter behandlingen har man ingen smärta.Finns det några biverkningar?Man kan få en lätt rodnad första timmarna efter behandling, det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling.


Spraytanning

Spray tanning är det senaste inom 'brun-utan-sol' för hela kroppen men med ett oöverträffat resultat, som av många anses vara helt perfekt. Andra benämningar som används är t ex DHA tanning, self-tanning spray, soldusch, solspray och airbrush tanning.

Metoderna skiljer sig åt men syftet i samtliga är att simulera en solbränna och ersätta konventionellt solbadande genom att spraya huden med en vätska som bl a innehåller det naturliga sockerämnet DHA. Vätskan är 100% fri från alkohol och konserveringsmedel och därför skonsam mot huden. Den innehåller antioxidanter och anti-age ingredienser såsom grönt te och hyaluronsyra.

DHA eller Dihydroxyacetone, är ett färglöst och naturligt sockerämne som reagerar med ett protein i hudens yttersta lager, för att skapa ett pigment som heter Melanoidin, samma sorts färg som Melanin - pigmentet man får när man solar i vanligt solljus. DHA är godkänt av Svenska Läkemedelsverket samt amerikanska 'Food Drugs Administration' (FDA) sedan 1970-talet.

Att tänka på före behandling
 • Rengör och peela huden 24-timmar innan behandlingen och avlägsna noggrant smink och andra produkter innan din behandling.
 • Använd ej deodorant eller hudlotion precis innan behandling då missfärgning kan uppkomma.
 • För bästa resultat raka dig kvällen innan behandling, tex ben och skäggväxt. Vaxning, plock av bryn och rakning bör ej göras direkt efter eller före behandling (vänta minst 8 timmar) det tar bort lite av färgen. Så för bästa resultat vaxa dig ca 24h innan din behandling.
 • Smörj in dig med en fet hudlotion på hudpartier om du har mycket torr hud.
Att tänka på efter behandling
 • Vänta med att duscha 8-12 timmar.
 • Tag med mörka och löst sittande kläder, gärna i bomull.
 • Mycket viktigt att ej ha kontakt med vatten/vätska på huden tills du ska duscha efter din behandling.
 • Badda med handuken försiktigt efter din första dusch efter behandlingen, gnugga ej.
 • Du inte träna eller utföra annan fysisk aktivitet som får dig att svettas innan första dusch.
 • För att behålla din gyllenbruna färg längre smörj in dig med hudlotion, speciellt på överkroppen varje dag efter din behandling.
 • Efter ca 5 dagar då färgen börjar avta gradvis kan det uppstå ojämna partier på överkroppen som är ett resultat av att gamla hudceller lossnar, avlägsna detta med en skrubbvante el handduk när du duschar.
 • Färgen kan färga kläder och sängkläder, färgen är dock vattenlöslig och kan tvättas bort.


Tänk också på att undivka solarium, krämer, smink, deo och parfym till dagen efter din behandling.

Vad är Spray Tanning?


Vi använder oss av en manuell Spray Tanning teknik. Det är den bästa och senaste tekniken inom ”brun utan sol” och är avsedd för professionellt bruk. Manuell Spray Tanning ger det absolut bästa resultatet i jämförelse med soldusch i kabin (där det lätt kan bli ojämnt och orange) eller krämer för hemmabruk.

Hur går behandlingen till?

Vi använder oss utav en maskin med ett munstycke som genom ett högt tryck sprutar ut ett fint lager vätska. Vätskan lägger sig på huden och gör dig brun på ett par timmar. Behandlingen tar ca 10-15 minuter. Du kan också själv bestämma hur brunt resultat du önskar. När man är klar med sprayning ska huden torka ca 3-5 min.

Vad har man på sig?

Som kund bestämmer du om du vill vara helt utan kläder eller ha på dig underkläder.

Vad är fördelarna?

Solens stålar och solarier är inte hälsosamma för kroppen. Vi kan erbjuda dig en naturligt gyllenbrun färg utan risk för rynkor, soleksem, sveda eller hudcancer! Du får ett snabbare resultat än om du solar naturligt eller i solarium. Människor som har svårt för att bli bruna genom solen/solarium får garanterat ett mycket bra resultat med Spray tan. Du kan bli brun på utvalda delar av kroppen. Huden får en skönhetsbehandling samtidigt som du blir läckert gyllenbrun!

Hur länge varar färgen?

En behandling varar upp till 10 dagar. För att behålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas en gång i veckan. Smörj in dig med bodylotion varje dag för att behålla din bränna längre.

HIFU3D fettreducering

HIFU (Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud) är en icke-kirurgisk behandling där man använder sig av säker ultraljudsenergi för att lyfta och strama åt huden på ett naturligt sätt, utan kirurgi och utan konvalescens. Man börjar alltid först med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen.

Behandlingen tar 15 till 90 minuter och man ser fullt resultat efter cirka tre månader då det har bildats nytt kollagen i huden som lyfter och föryngrar. De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd.

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. Dock ej gravida, eppileptiker eller personer med pacemaker.

Med hög precision värmer man vävnaden till cirka 43 grader på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter.
Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.

Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler, botox, alkohol och blodförtunnande medeciner. Intag av kaffe eller andra drycker som innehåller koffein rekommenderas inte innan behandling. Känsliga personer rekommenderas ta smärtlindring ca 30-60 minuter före behandling.

Hur fungerar Hifu fettreducering?
Fokuserat ultraljud går igenom genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna. De förstörda fettcellerna tas upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor. Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider (en sorts fett som kroppen använder för att lagra energi) och vatten som tas om hand av kroppens blodsystem. Därför är det viktigt dricka mycket vatten gärna med citron i och minska på kolhydratintaget eller kaloriintaget i ca 1-2 veckor efter behandlingen så kroppen kan ta upp det frigjorda fettet som energi och förbruka den genom det normala fettförbrukningssystemet ut ur kroppen.

Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska helst ha ett BMI lägre än 30.

Fettminskingen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

Man kan behandla 1-2 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att förbruka energin från fettcellerna.

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med Hifu hudåtsramning (det gör man ofta i samband med fettreducering) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den.

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer man nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregående behandling.

Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod, men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifubehandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

Är det en säker metod?
Ultraljud har använts inom medicinen i över 50 år och HIFU 3D PRO är bevisat säker och effektiv i kliniska studier. Ultraljud för huduppstramning har använts i över en halv miljon behandlingar världen över. HIFU PRO 4 den senaste utvecklingen inom ultraljuds-behandling, samma typ av teknik som Ultherapy.

Vilka områden kan behandlas?
HIFU3D PRO liksom Ultherapy för att lyfta panna och bryn, käklinje och nedre ansikte, under haka samt hals och dekolletage. HIFU 3D PRO är dessutom godkänd för kroppstightening av t ex armar, ben och mage.

Gör behandlingen ont?
Just när behandlingen utförs kan man uppleva ett visst obehag eller smärta men jämfört med andra behandlingar är det högst tolerabelt. Efter behandlingen har man ingen smärta.

Finns det några biverkningar?
Man kan få en lätt rodnad första timmarna efter behandling, det är vanligt med lätt svullnad eller en pirrande känsla i ett par veckor. Även små blåmärken och lätt känselnedsättning kan förekomma, men det är ovanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor efter behandling.


Hårborttagning med Diodlaser

Hårborttagning med diod-laser är den senaste tekniken inom hårborttagning och är en effektiv, snabb och säker metod för att uppnå ett permanent resultat. Det fungerar genom att laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig därefter från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70° Celsius och dör. Temperaturen i hårrötterna bestäms av laserljusets dos. För att uppnå ett optimalt resultat med minsta möjliga risk för biverkningar är det viktigt att anpassa dosen till hud- och hårfärgen. I jämförelse med andra hårborttagningsmetoder är risken för hudskada mycket liten, bland annat för att diod-laserns inbyggda kylsystem kyler ned huden under behandlingen.

ATT TÄNKA PÅ INFÖR HÅRBORTTAGNING MED LASER
För att uppnå bästa möjliga resultat finns det några direktiv som du bör följa inför och efter en laserbehandling:
Du bör avstå från att sola 2-4 veckor före samt efter behandling. Brun hud reducerar effekten av behandlingen och ökar risken för pigmentförändringar (pigmentförändringar efter behandling är dock mycket ovanligt och ses bara hos mindre än 1 % av våra patienter).
Håret ska rakas dagen före eller samma dag som behandlingen sker.
Vaxa, plocka eller blek ej håren fyra veckor före samt efter behandling. Lasern verkar nämligen endast på hårsäckar som innehåller hår.
SÅ FUNGERAR HÅRBORTTAGNING MED LASER
På Frisörverkstan brukar vi räkna med 4-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen kan ta allt mellan några minuter till timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.
De flesta patienter upplever laserpulserna som smärtfria, varma stick. Det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen. Vid behov kan vissa känsligare hudområden förbehandlas med bedövningssalva (Emla). Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta är faktiskt något positivt – då får vi enklare får bort dessa “nyaktiverade” hårsäckar vid nästa behandling!

EFTER HÅRBORTTAGNINGEN
Efter behandlingen får patienten normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad. I vissa fall ses enstaka vattenblåsor som försvinner spontant inom 48 timmar. För att minimera risken för pigmentförändringar på huden efter laserbehandling är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solen. Detta gäller framför allt de 4-8 första veckorna efter behandling.


Hyralunopen

Filler utan nålar är en helt ny revolution inom skönhetsbranschen


Den arbetar med en kraft på 800 km/h och öppnar en mikrokanal i huden och för direkt in fillern under huden från epidermis till dermis. Fillern fördelas jämnt och bildar inga klumpar. Metoden är säker som inte ger några bestående
biverkningar. Resultatet syns omedelbart och det tar några dagar för fillern att
fästa sig på plats. Behandlingen är i stort sett smärtfri och ingen bedövning behövs


Plaxpot

Plasmaljus behandling som man kan göra ögonlockslyft utan kirurgi med plasmapen
Plaxspot är ett revolutionerande ansiktslyftningsprocedur som inte kräver någon operation. Den stramar och lyfter huden med omedelbara resultat.

Plasmaljus är en icke-kirurgisk icke-invasiv behandling som krymper överflödig hud, påsar och rynkor.

FÖRDELAR JÄMFÖRT KIRURGI

 • Snabb läkning och återhämtning.
 • Ingen risk för att ta bort för mycket hud.
 • Hudkvalitén på det behandlade området stärks

Plaxspot´s framdel ger en liten plasma-blixt från spetsen till huden i en mikro-millimeterstorlek. Denna ytliga punkt minimerar huden i sin omedelbara närhet – vilket minskar överskjutande hud, dra åt locket / under ögonområdet. Det blir en massa små prickar och oftast bruna, för varje gång den nuddar huden och den överflödiga huden försvinner och oxideras.

Huden på behandlingsområdet stramas upp och drar cellerna närmare varandra. Det är den enda behandlingen som framgångsrikt minskar överskott av huden.

ANVÄNDNINGSOMRÅDEN:

 • Uppstramning av slapp hud t ex hängande ögonlock, påsar under ögonen, hängande hud på halsen och kinderna.
 • Korrigering av djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.
 • Korrigering av ärr, bristningar, milier, gropar och ojämnheter.

Palet Rich Plasma

Vad är PRP för hårväxt?


PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.
PRP-behandling, även kallad vampyrbehandling, är en naturlig, enkel och smärtfri behandling mot håravfall och tunnhårighet, samt för hud med exempelvis rynkor, solskador och ärr. Behandlingen innebär att plasma med tillväxtfaktorer ur ditt egna blod injiceras i huden eller hårbotten.

Vad är PRP vampyrmetoden?
PRP betyder plättberikad plasma (platelet rich plasma) och framställs av ditt eget blod, Blodplättarna isoleras och koncentreras genom en centrifugeringsprocess. PRP stimulerar kollagenproduktionen och blodcirkulationen när de återinförs i huden. Din huds kvalité förbättras gradvis allt eftersom PRP stimulerar tillväxt av nya, unga friska hudceller. Blodplättar är en naturlig beståndsdel i vårt blod och spelar en viktig roll vid sårläkning och vävnadsregeneration.

HUR FUNGERAR PRP?
Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar och deras huvuduppgift är att hejda blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering så att en kompletterande koagel bildas som täpper igen såret. Bland dessa tillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blod-stamceller och stimulerar dessa till att växa och dela sig, och därigenom föröka sig, och även till celler som bygger upp fina kärl. I den primära (cellulära) hemostasen kommer proteiner från skadat kollagen i kontakt med blodplättarna. De aktiverade blodplättarna binds till kollagen och utsöndrar granula vilket leder till frisättning av adenosindifosfat och fibrinogen varvid vävnaden läker.

Med PRP behandlingar får man nytt liv i huden, och cellerna förnyas med hjälp av en bioföryngrande cellteknik som har en unik patenterad teknik från Korea som gör att med denna teknik så får man ut upptill 6 gånger så mycket mer konsenterad blodplasma och Buffy Coat.
Tidigare har man använt bara ren plasma för både injicering och med MTS metod och ren plasma innehåller 90 % vatten och då ger ett mycket sämre resultat än vad man nu kan uppnå men den nya patenterande tekniken och man strävar ju att kunna erbjuda sina kunder att få det bästa tänkbara resultatet.
am.

Hudföryngring med PRP
PRP är en förkortning av Platelet Rich Plasma, blodplättrik plasma. Vi utvinner din plasma från ett blodprov och injicerar därefter plasman i ansiktet, på huvudet eller olika områden på kroppen. PRP använder den läkande kraften i din egen kropp till att naturligt förbättra hudens struktur och framtoning. Vi använder dina egna unika tillväxtfaktorer i blodet och deras läkande egenskaper. PRP stimulerar nybildning av kollagen samt ökar blodtillförseln till det behandlade området. Det leder till att huden får en ungdomlig spänst och lyster, samt bättre struktur med utjämning av rynkor och ojämnheter tex akneärr.

Användningsområden

Hur kan PRP – Platelet Rich Plasma – hjälpa din hud?
Hudens förmåga att behålla fuktighet, fyllighet och elasticitet försämras med åren hos alla. Den åldrande huden lider brist på kollagen och hyaluronsyra, men med PRP återställer vi balansen utifrån dina egna förutsättningar.
Denna behandling stimulerar kroppens celler, återskapar och bygger upp vävnader. En perfekt glowbehandling för ansiktet. En PRP injektion i hårbotten stimulerar celler vid basen av håret, hårsäckarna och den omgivande mikrocirkulationen. Vitalitet, färg och ljusstyrka på ditt hår förbättras, deras förlust är långsammare och i en andra fas, är deras tillväxt aktiverad.
Efter en PRP behandling förbättras resultatet gradvis över tid och har en lång hållbarhet, upp till flera år. PRP kan användas som komplement till din rutinmässiga hälso- och skönhetsregim för att förbättra hudens spänst och generella tillstånd. PRP är inte en omedelbar ”quick fix”, som injektionsbehandlingar med fillers, utan skall ses som en långtidsinvestering. Ifall snabba resultat önskas så kan PRP utmärkt kombineras med andra injektionsbehandlingar som botox och fillers. Bästa resultat av PRP på får du efter ett par månader. Vi rekommenderar tre behandlingar under ett halvårs tid.

VILKA OMRÅDEN KAN JAG BEHANDLA?
Alla lager i vävnaderna kan stimuleras och föryngras, inte bara huden. En ökad blodcirkulation till hårsäckarna minskar hårförtunning och håravfall. Produktens förmåga ligger i förbättringen på ärr, akne och bristningar. I kombination med microneedling kan stora förbättringar ses, speciellt i hyn och på ärr.
Hur går behandlingen till?
En liten mängd (max 60 ml) av ditt eget blod bearbetas i en specialdesignad klinisk centrifug. Vid centrifugeringen delas blodet upp i 3 skikt där det översta består av plasma med en extra hög koncentration av blodplättar. Den läkande plasman injiceras in i de hudområden som behöver föryngring. PRP lämpar sig även för hela kroppen, även om man tar ett mindre område i taget.

Är PRP-behandling säker?
PRP innebär att du behandlas med ditt eget blod för att föryngra och reparera huden, så ja den är säker. Blodplättarna i PRP innehåller stora mängder tillväxtfaktorer som är viktiga inte bara för hudens men för alla vävnaders regeneration och reparation. Metoden har framgångsrikt använts i över 30 år i hundratusentals procedurer över hela världen, främst inom käk-kirurgi, hjärtkirurgi och ortopedi. PRP har också varit avgörande i läkningen för flera stora sportstjärnor, som t.ex. skadat en armbåge i tennis och med hjälp av PRP läkte på tre veckor istället för tre månader, och kunde fullfölja och vinna turnéringar tack vare PRP. Sedan många år används alltså PRP framgångsrikt i avancerad sårbehandling. PRP en av de vanligaste behandlingarna för hudföryngring, som alternativ till injektioner med fillers.

Hur känns behandlingen?
Det är injektionsbehandling men de flesta upplever att det bara känns som flertalet små myggstick.
Efter injektionen kan man uppleva en varm, kittlande känsla och det kan förekomma lätt svullnad och rodnad. Dessa symptom är dock snabbt övergående och är oftast borta inom ett par dagar. Varje person är givetvis unik med varierande respons på injektioner, men allvarliga biverkningar är oerhört sällsynta. PRP brukar ge en avsevärt förbättrad hudstruktur inom ett par månader, men vi är alla unika och både reaktion på behandlingen och slutresultatet påverkas av faktorer som din generella hälsostatus, ålder, kost, rökning och din egen unika hudtyp.

Hur lång tid tar det?
Behandlingen tar ca 40-100 minuter, beroende på det behandlade områdets storlek. Först tas ditt blodprov, sedan centrifugeras provet i 3-4 minuter, och så stämplad den översta läkande plasman med blodplättarna in i din hud.

Vilka förbättringar kommer jag att märka?
Resultatet börjar märkas redan efter 3-6 veckor. Din hudkvalité kommer gradvis att förbättras inom ett par månaders tid maximala effekten ses efter 1 år och varar i ytterligare 1-2 år. Bästa resultat uppnås om man upprepar behandlingen ytterligare två gånger med 4-8 veckors mellanrum.

Finns det några kontraindikationer för behandlingen?
Personer med hudsjukdomar, SLE, Porfyri, allergi, cancer, blodsjukdomar, svåra metabola och systemiska sjukdomar, blödarsjuka eller misstanke om sepsis bör inte få behandling med PRP. Om du regelbundet äter medicin, särskilt steroider eller blodförtunnande mediciner mot blodproppar, är det mycket viktigt att du informerar vår terapeut som skall behandla Dig med PRP. Undvik gärna att äta Ipren och Treo dagarna före behandlingen, eftersom de är blodförtunnande 


Tandblekning

Vi bleker tänder med  plasmaljus. Något som är skonsamt för tänderna och du slipper oftast ilningar och isningar i tänderna. Resultat brukar bli likvärdigt med den metod som tandläkarna använder sig av. Vid tandblekningen stryks en blekningsgel ut på dina tänder som sedan aktiveras av ett plasmaljus. En snabb och effektiv metod för att få vitare tänder. Endast ett behandlingstillfälle på ca 60 minuter behövs för att få ett tydligt resultat och märkbart vitare tänder. För att bibehålla och ytterligare bleka dina tänder kan du återkomma på en uppfräschande tandblekning. Beroende på din tandhälsa och ursprungsfärg kan resultatet vid en tandblekning variera. En del kunder nöjer sig med en blekning medan andra kunder väljer att göra två för att vara helt nöjda med sitt resultat. Vita tänder är något de flesta av oss önskar men få av oss har naturligt. Medicinering, kosthållning och åldrande är några av de orsaker som bidrar till att våra tänder gulnar med åren. En tandblekning ger oftast inte bara vitare tänder och ett vackrare leende utan även en bättre självkänsla. Att skratta och le är en viktig del av ett hälsosamt liv!

"Jag som tandläkare kan med fullt förtroende rekommendera denna behagliga tandblekningsmetod med plasmalampa, tack vare att den, jämfört med andra metoder, inte ger bieffekter såsom ilningar och irriterat tandkött. Blekningen är mycket enkel och snabb att utföra samt ger en mycket bestående effekt under lång tid. Metoden följer alla regelverk uppsatta inom EU för den här typen av behandlingar. 
Mina patienter upplever tandblekningen snabb och behaglig med mycket goa resultat."
Tandläkare Sara Bergman

Så här går tandblekning till

Vi använder oss av metoden plasmaljus för blekning av tänderna. Ilningar och isningar i tänderna är ovanligt med blekning genom plasmaljusbehandling som är avsevärt mer skonsam mot tänderna. Därför har vi valt att hos oss använda plasmaljusbehandling.

Att tänka på efter tandblekningen

De närmaste 48 timmarna efter tandblekningen är det bra att undvika följande: kaffe, te, coca cola, läsk, rött vin, vitt vin, nikotn, ketchup, rödbetor, blåbär, kinesisk/japansk soya, äpplen, citrusfrukter. De nämnda mat och dryckerna innehåller antingen mycket färg eller syra och kan missfärga tänderna. 

Ta gärna för vana att skölja munnen med vanligt vatten ett par gånger efter varje avslutad måltid för att få bort överflödig färg och syra. Man ska däremot inte borsta tänderna efter mat och dryck eftersom man då riskerar att borsta in färg och syra  i emaljen vilket leder till missfärgni


Borttagning av tatuering

VI TAR BORT TATUERINGEN MED SÄKER YAG LASERTEKNIK

Q switched Nd:yag-laser är den mest beprövade, och säkra metoden för att avlägsna en tatuering. Lasern ger ingen ärrbildning som för 20 år sedan – då användes Rubinlaser, mekanisk borttagning eller kirurgi. Det finns många andra lasrar och metoder på marknaden, som ej skall användas för detta ändamål. Viktigt är erfarenhet och gedigen laserkompetens, som går hand i hand med säker laserapparatur.

Så här går behandlingen till

Behandlingen innefattar en laserstråle som slår sönder pigmentet i tatueringen, varefter kroppen transporterar bort bläcket den naturliga vägen. Laserstrålen hittar färg i tatueringen genom absorbtion, detta är anpassat efter våglängd i ett färgspektrum.
Allra flesta tatueringar går att ta bort, då lasern anpassas efter varje enskild behandling. Vid en tatueringsborttagning börjar man med låga frekvenser, alltför höga kan generera vävnadsskador. Gradvis höjs intensiteten, allt eftersom pigment försvinner. Ibland är det klokt att lämna lite längre uppehåll mellan behandlingarna, så att kroppens mer långsamma processer får chans att forsla bort partiklarna längre ner i huden. Detta görs över sommarmånader, eller när patienten skall på solsemester. Då brukar de blekna markant eftersom tatueringen får en längre ”semester”. Beroende på tatueringen som behandlas, skall den täckas med solskyddsfaktor och ibland t.ex. scarves.

Att tänka på efter behandling

Blåsor kan uppträda, speciellt den första behandlingen. Dessa kommer gå ner av sig själva inom ett par dagar, men vi lägger stor vikt vid innebörden av att ej sticka, riva eller pilla hål på dessa. Om en sårskorpa uppträder får man naturligtvis inte riva bort denna heller, och hygienen är viktig.

Hur lång tid tar det innan tatueringen är borta?

Du bör räkna med minst 6 månader för borttagning av en ”vanlig” tatuering, upp till 18 månader för väldigt stora tatueringar, som är ifyllda eller har väldigt mycket färgrika detaljer. Alla färgstarka bläck innehåller mycket metaller såsom järn, koppar, kadmium, bly etc. Ingen tatueringsfärg är den andra lik. Men, en tatuering som ej är ifylld har givetvis bättre prognos för snabbare borttagning – än en ifylld. Ibland kan en tatuering även se väldigt diffus ut, med visst genomsläpp av hudens egen vävnad. Detta innebär att bläckets barriär, är relativt tunn. Vilket är väldigt positivt om man vill avlägsna den. Tungmetaller, plaster och andra ämnen som bläcket består kan bestå av gör att lasern och kroppen har svårare för att behandla och avlägsna dessa.
En del tatueringar ger inte så goda resultat i början genom te x en ovanligt tjock barriär av bläck och metallinnehåll. Dessa brukar generera några behandlingar, innan de plötsligt kommer igång med sina processer och ger väldigt synbara resultat. Behandlingen kan ej påskyndas, eftersom det är kroppen som har svårt att forsla bort dessa ämnen. Innehållet är alltså den huvudsakliga beståndsdelen i en borttagning, och alla tatueringar brukar försvinna tids nog. Tålamod är huvudingrediensen för ett lyckat resultat vid borttagning av tatuering. Och att följa skötselråden. De flesta tatueringars behandlingsnorm ligger mellan 4-8 behandlingar med ungefär 8 veckors mellanrum. Detta för att kroppen skall lyckas transportera bort pigment som är förstörda av behandlingen innan de är borta.
Vi försöker hjälpa folk att ta bort gamla eller inte längre önskade tatueringar med kan det gäller att tatueraren inte använt sig av någon bläcktyp som är nästintill obehandlingsbar. En del tatueringar sitter så djupt att strålarna knappt når genom huden. Detta kan vara bra att komma ihåg som patient, tålamod är viktigt. Slutresultatet är viktigast. Om en borttagning skulle påskyndas för kraftigt, behandlas för starkt, eller om patienten missköter tatueringen – resulterar detta sannolikt i ärrvävnad.

Olika våglängd för olika färg på tatueringen

Olika våglängder har vi till borttagning av svarta, respektive tatueringar med annan färg. Svart pigment absorberas av en våglängd på 1064 nm, samt röda pigment etc. av 532 nm. Detta är invecklat för den vanliga individen, men kan enkelt förklaras genom att två olika lasrar måste användas till svarta, och färgtatueringar. Enklast och bäst på mörka färgtoner och ljus hy

Bäst resultat får man på mörka färger, och är tatueringen dessutom gammal kan man räkna med ett mycket bra resultat. Färger går bra att ta bort, men behandlas separat eftersom de kräver en annan våglängd för absorption. De mest svårbehandlade färgerna är Grönt, Blått och Gult i vissa fall. De kan också försvinna lika snabbt som andra färger, detta märker man när man påbörjat behandlingen av dem.
Bäst resultat av behandlingen får personer med ljus hy. Väldigt mörkhyade personer kan få en tillfällig pigment-förändring i huden som följd av behandlingen. Gravida kvinnor kan också behandlas, om tatueringen inte är så stor som en helarmstatuering. Allergiska reaktioner på de metaller i tatueringsbläcket som frigörs, är mindre än 1 %. Detta kan visa sig som lokal svullnad, blåmärke, klåda eller feberskänsla. Detta är också väldigt individuellt, det känns ungefär som en gummisnodd som snärtar med lätt värme på huden. Vissa områden på kroppen känns mer än andra, och en del personer märker knappt av känslan under behandling.

Kroppen transporterar bort bläckets pigment

Bortforslingen av bläckets pigment sker med blod, celler, lymfa och kroppens egna processer efter utförd behandling. För att kroppen ska hinna med denna process bör det därför gå 4-8 veckor mellan varje behandling. Om det går längre tid, är detta inget negativt. Gradvis för varje behandling blir din tatuering ljusare – och när den sista svaga skuggan är kvar, så behandlas denna en sista gång.

Eventuella risker

Allergiska reaktioner på det pigment som frigörs i kroppen är mycket sällsynta, men kan förekomma i mindre än 1 % av fallen. Om man skulle få en allergisk reaktion, så är detta övergående. Det kan karaktäriseras av svullnad, blåmärke, rodnad eller klåda.